Телешко задушено по белгийски

Неустоимо вкусно

Телешко задушено по белгийски
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

600 г телешка плешка
2 с. л. олио
2 с. л. брашно
100 мл тъмна белгийска бира
400 мл телешки бульон
2 дафинови листа
1 с. л. меласа
сол и черен пипер на вкус
за маринатата:
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 стрък розмарин
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. суха мащерка
1/4 ч. л. черен пипер
2 с. л. червен винен оцет
1 с. л. горчица
2 с. л. олио
1 щипка сол
за картофите:
1 кг стари картофи
олио за пържене
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета. Към него се сипват наситнените лук и чесън. Добавят се розмаринът, оцетът, горчицата, червеният пипер, мащерката, черният пипер, солта и олиото.

Разбърква се, похлупва се и се оставя да се маринова една нощ. След това розмаринът се отстранява. Месото и зеленчуците се поръсват с брашното. Разбъркват се и се запържват в олиото.

Наливат се бирата и бульонът. Добавят се меласата, солта, черният пипер и дафиновите листа. Похлупва се и се готви на тих огън за 2 часа.

Картофите се белят, нарязват се на пръчици и се подсушават добре. Олиото се загрява на 160 градуса. Картофите се пържат на няколко пъти, на маслена баня, за 4–5 минути, без да стават златистокафяви.

След това се охлаждат за кратко. Олиото се загрява на 180 градуса. Картофите се изпържват до златисто. Подсушават се с кухненска хартия и се посоляват. Ястието се сервира с картофите.

Прочетете още:

Телешко бонфиле с горчица и бяло вино

Телешко варено с къри за обяд

Вкусно телешко с чили

Пълнен лук с телешка кайма и ориз

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти