Телешко със зеленчуци

Телешко със зеленчуци

2 от общо 1 гласа
30 мин.
Необходими продукти
  • телешко месо - 400 гр 
  • гъби - 100 гр  
  • моркови - 2 бр 
  • червени чушки - 1 бр 
  • червен лук - 1 глава 
  • чесън - 1 скилидка 
  • пресен джинджифил 2 см парче - 20 гр  
  • олио - 50 мл 
  • сусамово олио - 30 мл 
  • бяло вино - 50 мл 
  • червен пипер - 1 ч.л. 
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус

Елегантно, ароматно и божествено вкусно е това телешко със зеленчуци. От ястията, които се приготвят лесно, не изискват някакви специални умения, освен да се държи нож и дървена лъжица. Ако решите да поглезите небцето си някоя вечер, без да губите много време до печката, това е точната рецепта. Червеното вино просто я обожава – налейте си една чаша, докато готвите. А после си долейте, за да се насладите на великолепието в чинията ви. Ще останете доволни, гарантират от Mate Kitchen.

За да бъде вашето телешко със зеленчуци съвършено, ви трябва крехко месо, най-добре от млечно теле. Почистете го старателно от всички жилки и го нарежете на тънки ивичики, за да може да се сготви бързо. Месото от филето ще ви свърши чудесна работа. Останалото е само малко лук, моркови, чесън, чушки и гъби. Ние сложихме култивирани печурки, но ако ви се намира някоя горска гъба, по-добре нарежете нея. Ароматът и вкусът ще бъдат неустоими.

Единствените подправки, които му трябват на това телешко със зеленчуци по рецепта на Mate Kitchen, са черен и червен пипер. Не добавяйте други, за да се насладите на натуралния вкус на месото със зеленчуците. В тази рецепта малкото е много, така че се възползвайте. Това, впрочем, е причината да се спрем на гарнитура с по-неутрален вкус, какъвто е вареният ориз. Картофите – варени или печени – също са подходящи.

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на тънки лентички (жулиени).

2. Почистете чушките от семките и ги нарежете на къси лентички. Обелете морковите и ги нарежете на лентички с размера на чушките.

3. Гъбите нарежете на четвъртинки, а лука – на едри парчета.

4. Вземете парче джинджифил колкото палец, обелете го и го настържете на дребно. Накълцайте чесъна.

5. Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие и изпържете телешкото. Извадете го в чиния и го оставете встрани.

6. В същия тиган с останалата от пърженето на месото мазнина запържете гъбите.

7. Когато започнат да придобиват кафеникав загар, добавете последователно лука, чушките и морковите. Прибавете и джинджифила и чесъна и разбъркайте.

8. Когато зеленчуците се позапържат, върнете месото в тигана. Разбъркайте и налейте виното и сусамовото олио.

9. Подправете със сол, черен и червен пипер. Разбъркайте и гответе още около 5 минути, докато алкохолът се изпари.

10. Сервирайте ароматното телешко със зеленчуци топло с гарнитура от бял ориз.

Бележки: Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа сусамово олио, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти