Необходими продукти за 4 порции:
500 г телешко месо
200 г гъби
400 г спанак
1 връзка пресен (или стар) лук
1 ч. ч. ориз
3–4 с. л. олио
1 дафинов лист
1 кубче зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на малки кубчета, слага се в дълбок тиган и се задушава заедно с олиото, дафиновия лист, стритото кубче зеленчуков бульон и 2 ч. ч. вода.
2. В отделен съд се запържва оризът, ситно нарязаният лук, нарязаните на филийки гъби и се долива вода, колкото да покрие сместа. Разбърква се и щом кипне, се слага и спанакът, за да се задуши за кратко.
3. Всичко се прехвърля в тавичка, прибавя се телешкото месо, сол и черен пипер и се наливат 2 ч. ч. от бульона, в който е задушавано месото. Пече се на умерена фурна до готовност.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!