Необходими продукти:
1 бр. телешко бонфиле около 800 г
черен пипер
сол
зехтин
Продукти за песто от шамфъстък:
120 г печен, белен шамфъстък
връзка, пресен магданоз
70 г сирене пармезан
100 мл. зехтин
1 скилидка чесън
сол на вкус
връзка аспержи
250 г гъби
чери домати
1 тиквичка
30 г пармезан за настъргване
Начин на приготвяне:
Почистете добре бонфилето от мазнини. Нарежете го на филии, с дебелина 0,5 см. Покрийте ги с кухненско, прозрачно фолио и ги начукайте внимателно от двете страни. Оставете ги настрана.
Сложете в каната на блендер всички съставки за пестото и пасирайте до гладкост. Обелете аспержите с белачка за картофи и ги сварете за 5 минути във вода. Веднага отцедете и ги прехвърлете в студена вода. Почистете, нарежете част от гъбите, а другите запазете цели и ги сотирайте в малко зехтин, черен пипер и сол в тигана. Сложете отцедените аспержи и леко ги сотирайте и тях за минута, две.
Похлупете ги в чиния, докато приготвите филето. Измийте добре тиквичката с четка, без да я белите. Отрежете върха и дъното. Обелете с широка белачка за картофи тънки парчета.
Поръсете филетата с черен пипер и сол и ги изпечете на загрят тиган за по 2-3 минути от страна с малко зехтин.В плато или чиния аранжирайте парченца телешко бонфиле.
Навийте на пръста си няколко резена тиквичка и ги поставете изправени, като кулички. Аранжирайте гъбите, аспержите и половинки чери домати. За финал покапете тук-там от пестото с шамфъстък.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Телешко бонфиле с горчица и бяло вино
Пълнен лук с телешка кайма и ориз