4 бр. телешки котлети х 200-250 г
5 яйца размер М
250 г галета
250 мл зехтин
4 стръка розмарин
4 скилидки чесън
резени лимон
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Начукайте леко телешките котлети с помощта на чукче за месо.
2. В дълбока тавичка разбийте яйцата леко с вилица и добавете към тях 1 ч.л. черен пипер и 2 ч.л. сол. Разбъркайте отново. В чиния сипете галетата.
3. Сипете зехтина в дълбок тиган и го загрейте. Поставете обелените и леко смачкани скилидки чесън, както и стръковете розмарин.
4. Оваляйте първо всеки котлет в яйцата, след това в галетата и върнете отново в яйцата. С опакото на ножа направете решетка върху котлетите, за да не се огъне месото, когато бъде поставено в горещата мазнина. Поставете 2 котлета в тигана. Пържете по 4 минути от всяка страна.
5. Поднесете топлите телешки котлети по милански с микс от зелени салати.