1 кг телешки джолан без кост
1 връзка пресен лук
2 скилидки чесън
4 см джинджифил
3 звездички анасон
1/2 ч.л. сечуански пипер
1/2 ч.ч. китайско вино Шаосинг
1/4 ч.ч. соев сос
1/4 ч.ч. мед
1/4 ч.ч. вода
олио
плоски оризови нудъли
сусам
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на три големи парчета. Поръсете ги с олио и втрийте добре. Запечатайте месото в дълбок загрят тиган, по 2 минути от всяка страна. Извадете в чиния.
2. Сипете малко олио в тигана и запържете в него нарязания на кръгчета пресен лук (без тъмнозелената част) и нарязаните на ситно джинджифил и чесън. Добавете звездичките анасон и зърната сечуански пипер. Щом лукът омекне, върнете месото в тигана.
3. В купа смесете соевия сос, виното за готвене и меда. Разбъркайте.
4. Добавете соса и 1/4 ч.ч. вода към месото. Прехвърлете съдържанието на тигана в тенджера под налягане или мултикукър и гответе 45 минути.
5. Сервирайте лепкавото телешко по китайски върху сварени оризови нудъли. Поръсете със запечен сусам.