Необходими продукти:
400 г телешко бонфиле
50 г мед
60 мл бял балсамов оцет
50 мл зехтин
2 с. л. дижонска горчица
2 с. л. запечен сусам
1/2 ч. л. кориандър на зърна
1/2 ч. л. къри на прах
1/2 ч. л. чили на прах
сол на вкус
за гарнитурата:
300 г грах
40 г краве масло
1 скилидка чесън
1 стрък розмарин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се реже на кубчета, овкусява се със сол, стрития в хаванче кориандър, къри и чили на прах.
Пържи се в зехтина до златисто.
Наливат се оцетът и 30 мл вода. Когато се редуцират, се добавят горчицата и медът. Разбърква се добре и се отстранява от котлона.
Грахът се бланшира в кипяща подсолена вода и се отцежда.
Наситнените чесън и розмарин се запържват за кратко в маслото, добавя се грахът и се готви за 2–3 минути, като се посолява.
Наситнените чесън и розмарин се запържват за кратко в маслото, добавя се грахът и се готви за 2–3 минути, като се посолява.
Месото се поднася с пюрето от грах. Поръсва се с печен сусам.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Телешко бонфиле със специален сос
Телешко бонфиле с горчица и бяло вино
Пълнен лук с телешка кайма и ориз