Необходими продукти за 6 порции:
1 кг телешко бонфиле
1 с. л. горчица
универсална подправка на вкус
черен пипер на вкус
олио за пържене
За соса:
150 г пресни гъби
1 глава лук
150 мл готварска сметана
2 ч. л. горчица
1/2 ч. л. индийско орехче
сол, черен пипер и универсална подправка на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Бонфилето се обезципява и се нарязва на парчета от по 100–150 г. Леко се начукват с чук и се овкусяват от двете страни с универсална подправка и черен пипер.
2. Намазват се с горчицата и се оставят да престоят около 15 минути.
3. После се пекат от двете страни на оребрен тиган в сгорещено олио, докато отвън хванат коричка, а отвътре останат леко розови.
4. Лукът се нарязва наситно, а гъбите на тънки шайби. Пържат се в сгорещено олио и към тях се добавят сметаната, горчицата, индийското орехче, универсална подправка, сол и черен пипер. Оставя се на огъня докато сосът се сгъсти. Телешкото се поднася със соса.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" ТУК!