Телешки стек с винен сос

Вкусно и ароматно

3.5 от общо 2 гласа
50 мин.
Необходими продукти

телешки стек - 2 бр.

червено вино - 250 мл

масло - 100 гр

чесън - 3-4 скилидки

пресен розмарин - 2-3 стръка

прясна мащерка - 3-4 стръка

кафява захар - 1 с.л.

балсамов оцет - 2 с.л.

Начин на приготвяне:

1. Подправете стековете от бонфиле равномерно със сол и черен пипер от двете страни.

2. В тиган сложете 2/3 от маслото, обелените и смачкани скилидки чесън, мащерката и розмарина. След като маслото се стопи, поставете стековете в тигана и ги запечатайте от всички страни, като регулярно поливате с масло от тигана.

3. Прехвърлете запечатаните стекове в малка тавичка. Върху всеки от тях поставете по парче масло и печете на 180 градуса за около 10-12 минути или повече в зависимост от това как предпочитате вашия стек.

4. През това време към останалото масло и подправки в тигана добавете виното, кафявата захар, балсамовия оцет, сол и черен пипер на вкус. Редуцирайте, докато остане половината от соса.

5. Извадете месото от фурната и го завийте с алуминиево фолио да се задуши за десетина минути. Поднесете стековете полети със сос и гарнитура по желание.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти