450 г телешки стек от контрафиле
олио
1 с.л. рибен сос
прясно смлян черен пипер
2 бейби марули
1 връзка пресен лук
1 връзка аспержи
2 тъмнозелени тиквички
1 връзка кориандър
2 с.л. печени белени фъстъци
За дресинга:
1 лайм, сок
1 с.л. рибен сос
1 ч.л. захар
2 с.л. зехтин или олио
1 ч.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Поставете стека (със стайна температура) в чиния. Поръсете го с рибен сос и прясно смлян черен пипер. Хубаво го оваляйте в соса и пипера и го оставете настрани.
2. Загрейте грил-плоча или грил-тиган.
3. Разрежете на четвъртини бейби марулите. Изрежете краищата на пресния лук и аспержите. Измитите и подсушени тиквички нарежете на тънки ленти. Сложете зеленчуците в купа и ги поръсете с обилно количество олио. Разбъркайте.
4. За дресинга семесете всички продукти в купа и ги разбъркайте много добре.
5. Поставете зеленчуците в загретия грил-тигана и ги запечете от двете страни, до хубаво оребряване. Върнете ги в купата и ги полейте с дресинг.
6. Поставете стека в грил-тигана и го печете 1-2 минути от всяка страна. Поставете го в чиния и го покрийте.
7. Нарежете стека на тънки филии, под ъгъл. Счукайте фъстъците в хаванче.
8. В чинии за сервиране подредете различни печени на грил зеленчуци. Върху тях подредете тънки слайсове месо. Поръсете с фъстъци и листа кориандър. Полейте с малко дресинг.