8 телешки пържоли без кост (от контрафиле или рибица)
4 стръка пресен лук
16 бр. аспержи
100 мл сос "Терияки"
Начин на приготвяне:
1. Поставете всяка пържола между два листа хартия за печене и с помощта на чукче я изтънете максимално, като удряте по краищата. Разделете всяка пържола на две, по средата.
2. Срежете стръковете пресен лук спрямо дължината на аспержите. След това срежете и лука, и аспержите на две, по средата. Бланширайте зеленчуците в тенджера с вряща подсолена вода. Щом водата заври отново, извадете зеленчуците.
3. Поставете по 2-3 парчета аспержи и пресен лук в единия край на всяко парче месо и завийте на стегнато руло. Намажете рулцата със сос "Терияки" с помощта на четка.
4. Изпечете рулцата в добре загрят грил-тиган от всички страни, за около 4-5 минути.
5. Поднесете рулцата със зеленчуци цели, като основно или ги нарежете под ъгъл на кръгчета за предястие.