Телешки рулца със зеленчуци

Ароматна идея за любителите на телешко

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

8 телешки пържоли без кост (от контрафиле или рибица)

4 стръка пресен лук

16 бр. аспержи

100 мл сос "Терияки"

Начин на приготвяне:

1. Поставете всяка пържола между два листа хартия за печене и с помощта на чукче я изтънете максимално, като удряте по краищата. Разделете всяка пържола на две, по средата.

2. Срежете стръковете пресен лук спрямо дължината на аспержите. След това срежете и лука, и аспержите на две, по средата. Бланширайте зеленчуците в тенджера с вряща подсолена вода. Щом водата заври отново, извадете зеленчуците.

3. Поставете по 2-3 парчета аспержи и пресен лук в единия край на всяко парче месо и завийте на стегнато руло. Намажете рулцата със сос "Терияки" с помощта на четка.

4. Изпечете рулцата в добре загрят грил-тиган от всички страни, за около 4-5 минути.

5. Поднесете рулцата със зеленчуци цели, като основно или ги нарежете под ъгъл на кръгчета за предястие.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти