Необходими продукти:
1,5 кг телешки ребра
200 мл тъмна бира
30 г краве масло
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
2 стръка магданоз
2 стръка мащерка
1 стрък лимонова трева
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. сос „Шрирача“
сол и черен пипер на вкус
олио за мазане
за гарнитурата:
1 кг пащърнак
50 г краве масло
100 мл прясно мляко
50 г сирене „Пармезан“
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лимоновата трева се начуква и се смесва в купа с нарязания на кубчета лук, целите скилидки чесън, соса „Шрирача“, доматения концентрат, бирата, 300 мл вода, мащерката и магданоза.
Сместа се разбърква и се изсипва в тава.
Месото се намазва с олио и се овкусява със сол и черен пипер. Слага се върху скара.
Скарата се поставя над тавата.
Тавата заедно със скарата и месото се завиват добре с алуминиево фолио. Ястието се пече 12 часа в загрята на 90–100 градуса фурна, без вентилатор.
След това месото се запича на грил програма във фурната за около 10 минути.
Сосът от тавата се редуцира. Прецежда се. Монтира се с масло.
Пащърнакът се бели и се реже на кубчета. Сварява се във вода с малко сол. Отцежда се и се пюрира.
Млякото се загрява и разбърква с маслото, настъргания пармезан, сол и черен пипер.
Пюрираният пащърнак се овкусява със сместа.
Месото се сервира с пюрето и соса от печенето.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Телешко бонфиле със специален сос
Телешко бонфиле с горчица и бяло вино
Пълнен лук с телешка кайма и ориз