Телешки кюфтета с хумус и кисело мляко

Традиционна рецепта с екзотична нотка

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

600 г смляна телешка плешка

1 малка глава червен лук

1/2 връзка магданоза

2 ч.л. пипер меланж

1/2 ч.л. смлян бахар

1/2 ч.л. сух риган

2 ч.л. сол

50 мл зехтин

За хумуса:

400 г нахут от консерва

2 с.л. сусамов тахан

сокът от 1 лимон

2 скилидки чесън

100 мл студено пресован зехтин

1 щипка кимион

сол на вкус

За киселото мляко:

200 г кисело мляко

прясна мента на вкус

сол на вкус

За поднасяне:

2 питки гръцки хляб

зехтин за намазване

стрък мента

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на много ситно лука и магданоза за кюфтетата.

2. Разбъркайте много добре смляното месо с бахара, ригана, сол, пипер меланж, лука, зехтина и магданоза.

3. Оформете кюфтета и ги приберете в хладилника за 30 минути.

4. Загрейте малко зехтин в тиган с незалепващо покритие и изпържете кюфтетата от двете страни до готовност.

5. За хумуса пюрирайте нахута с чесъна, сока от лимон, зехтина, кимиона, тахана и сол на вкус.

6. За млечния сос наситнете ментата и я разбъркайте с киселото мляко и сол на вкус.

7. Намажете питките със зехтин и ги запечете във фурната до златисто.

8. Сервирайте кюфтетата с хумуса, овкусеното кисело мляко, капки зехтин, стрък мента и запечения хляб.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти