Татарски шишчета

С два вида месо

1.5 от общо 2 гласа
82 мин.
Необходими продукти

За маринатата

свински врат без кост - 300 гр  

пилешко филе - 300 гр  

бекон - 150 гр 

гъби - 150 гр 

чушки - 2 бр 

лук - 1 глава  

За шишчетата

бяло вино - 150 мл 

соев сос - 40 мл 

олио - 1 кафена чаша 

черен пипер - 1 щипка 

чубрица - 1 щипка  

Всички, които обичат месо, ще оценят тези татарски шишчета. В тях определено има какво да се яде. Има свинско, има пилешко, има гъби, има бекон, има зеленчуци. Месцето се маринова предварително в смес от бяло вино, олио, соев сос, черен пипер и чубрица. Оставете го поне час в нея, а при възможност – една нощ, съветват от Mate Kitchen. Така ще поеме по-добре вкусовете и ще остане още по-крехко.

Много важна стъпка, преди да започнете да редите продуктите за вашите татарски шишчета, е да накиснете самите шишчета в студена вода. Това, разбира се, важи, ако ползвате дървени шишчета. Ако не го направите, рискувате да се овъглят по време на печенето и да променят вкуса на месото. Половин час им е напълно достатъчно – точно колкото да нарежете зеленчуците и да си приготвите скарата и посудата, нужна за печенето.

И като казахме зеленчуци, класиката за татарски шишчета и въобще за шишчета са лук, чушки и гъби. Те дават най-хубав вкус на печеното месо. Можете да ползвате два вида чушки – зелени и червени – за по-богат вкус. Ако гъбите са по-дребни, ги оставете цели. Важно е всички продукти да са с приблизително еднакви размери, за да могат да се изпекат равномерно. Имайте предвид, че на свинското месо му трябва малко повече време, отколкото на пилешкото и зеленчуците, така че от Mate Kitchen предупреждават да не бързате

Начин на приготвяне:

За маринатата

1. Нарежете лука, чушките, бекона и гъбите на парчета с големината на късчетата месо.

2. Ако ползвате дървени шишчета, ги накиснете предварително във вода.

3. На шишчетата редувайте лук, свинско месо, чушка, пиле, бекон, гъба.

4. Печете ги на скара или на грил тиган до готовност.

За шишчетата

1. Смесете в купа всички продукти за маринатата.

2. Нарежете двата вида месо на еднакви по големина парчета и ги мариновайте за около 5 часа, най-добре цяла нощ.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти