- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 домата на кубчета
- зехтин
- 500 г телешко месо
- 1 с.л. доматено пюре
- сол и черен пипер
- 4 с.л. заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете лука и чесъна на едро. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета.
Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тенджера и запържете лука и чесъна. Щом лукът омекне, добавете нарязаното на кубчета телешко месо /може да използвате пилешко, пуешко или агнешко/. Разбъркайте. Щом месото промени цвета си, добавете доматеното пюре. Разбъркайте и добавете и нарязаните домати. Овкусете със сол и черен пипер.
Съберете месото на купчинка в средата на тенджерата и го захлупете с дълбока порцеланова чиния или купа. Сипете сметаната по ръба на чинията. Захлупете тенджерата и гответе тас кебапа на слаб огън 25-30 минути.
Сервирайте тас кебапа, поръсен със ситно нарязан магданоз и гарниран с бешамел с патладжан.
Прочетете още:
- Средиземноморска агнешка яхния
- Мусака от печени чушки с кайма
- Скалопини с лимон и каперси
- Пилешки хапки по тайландски