Тарка дал

Вкус от Индия

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

400 г червена леща

8 филийки корен джинджифил

1 дафинов лист

50 г масло

10 скилидки чесън

4 ч.л. семена кимион

1 ч.л. едър лют червен пипер

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Изплакнете лещата под течаща вода и я сложете в тенджера. Залейте с 1 1/2 литър вода (или бульон) и добавете дафиновия лист и филийките джинджифил. Захлупете, щом лещата заври, намалете силата на огъня и оставете да къкри в продължение на 10-15 минути, като през първия етап на варенето обирате образувалата се пяна по повърхността. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

2. За тарката разтопете маслото на умерен огън, докато започне да образува пяна. Добавете нарязаните на филийки скилидки чесън, семената кимион и люспите лют пипер. Разбъркайте за 1 минута и дръпнете от огъня.

3. За основа на тарка дала сипете варен ориз басмати. Върху него сипете червена леща, а най-отгоре тарката. Поръсете с листа кориандър.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти