Необходими продукти:
300 г прясна сьомга
250 г талиатели
150 г броколи
1 глава кромид лук
1 малка скилидка чесън (счукан)
половин пакетче краве масло
100 мл течна сметана
прясно смлян черен пипер
1 кубче пилешки бульон
сол
мащерка
пармезан
кедрови ядки
Начин на приготвяне:
Сварете талиателите. Нарежете сьомгата на кубчета, сложете ѝ сол, черен пипер и я изпържете в маслото до лек златист цвят заедно със ситно нарязания лук.
Разбърквайте много внимателно, за да не се разкъса месото. След като рибата е готова, прибавете чесъна, сметаната, бульона и ситно нарязаната мащерка.
Намалете котлона и съвсем накрая сложете броколито. Една минута му е напълно достатъчна, колкото да се овкуси от соса. Сервирайте ястието със запечени кедрови ядки и пармезан.
Талиатели за чудо и приказ
Италианската кухня няма грешка
23728