За пастата
талиатели - 500 гр - 7.78 лв
сирене - 300 гр - 3.00 лв
копър - 1/2 връзки - 0.65 лв
зехтин - 50 мл - 0.55 лв
лимонов сок - 2 с.л. - 0.12 лв
сол - 1/2 ч.л.
За соса
цвекло сварено - 500 гр - 1.25 лв
зехтин - 100 мл - 1.10 лв
чесън - 4 скилидки - 0.32 лв
люти чушки - 1 бр - 0.08 лв
сол - 1/2 ч.л.
Неустоим е не само наситеният цвят, но и вкусът на талиателите с червено цвекло на Mate Kitchen. Изненадваща рецепта, която можете да предложите и като предястие, и като леко основно – зависи колко сте гладни и за какво сте настроени. Тъй като ползвахме готово сварено цвекло, се приготвя и бързо.
Съчетанието между свежестта на цвеклото и пастата създава хармония от вкусове, които ще ви пренесат в свят на кулинарни удоволствия. Опитайте се да си представите първата хапка – обонянието ви се изпълва със сладкия землист аромат на цвеклото, обогатен от чесъна и леката острота на лютата чушка. Талиателите се разтварят нежно на вкусовите ви рецептори, оставяйки усещане за изисканост и наслада.
Най-хубавото в нашите талиатели с червено цвекло обаче е контрастът, който носи овкусеното с лимонов сок и пресен копър солено сирене.
Като цяло сиренето, копърът и чесънът са най-добрите съставки, с които можете да овкусите червено цвекло, разкриват от Mate Kitchen. Зехтинът също. Те много добре балансират землистия му вкус, обогатяват го и му позволяват да се разгърне в цялост. Без тях то е хрупкаво, но много скучно и безлично. Солта, киселината и лютивината го превръщат в шедьовър.
Опитайте тази комбинация не само в тази рецепта за талиатели с червено цвекло, но и в салата от настъргано цвекло. Ще се убедите сами какво удоволствие е да го консумирате в тяхната компания.
Добър апетит!
За пастата
Сварете талиателите по указанието на опаковката в подсолена вряща вода, в която сте капнали малко зехтин. Дръпнете ги от котлона, отцедете и оставете да се охладят.
През това време към натрошеното сирене прибавете ситно нарязания копър, овкусете с лимоновия сок, разбъркайте добре и оставете вкусовете да се смесят.
Върнете талиателите на котлона, смесете с пасираното цвекло и разбъркайте докато се разпредели равномерно навсякъде.
След като пастата се затопли, сервирайте като поръсите с предварително овкусеното сирене.
За соса
Към предварително свареното цвекло прибавете почистената от семките люта чушка, чесъна, сол и зехтин. Пасирайте до хомогенна смес.
Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.
Прочетете още:
- 6 причини защо италианците ядат паста без да напълняват
- Какво издава за характера ти твоята любима италианска паста?
- Как да си сготвим домашна прясна паста за нула време