Тако с пикантно свинско

За почитателите на мексиканската кухня

5 от общо 1 гласа
200 мин.
Необходими продукти

1 кг свински гърди без кост

3 глави лук

5 скилидки чесън

5 червени люти чушки

2 звездички анасон

3 с.л. семена кимион

3 с.л. семена кориандър

1 палец корен джинджифил

50 мл бял винен оцет

1/2 глава червен лук

1/2 зелена люта чушка

2 х 400 г консерви червен боб

2 бр. авокадо

1 с.л. сос Табаско

шепа кориандър

лайм, кора и сок

5 бр. чери домати

царевични тортили

Начин на приготвяне:

1. В тавичка сложете разрязаните на две небелени глави лук, обелените скилидки чесън и целите червени люти чушки. Поръсете семена кимион и кориандър и звездичките анасон. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-40 минути.

2. В кухненски робот или блендер сложете печените зеленчуци и подправки. Обелете джинджифила и го нарежете на филийки. Добавете го в блендера заедно с оцета и 2 щипки сол. Пасирайте до получаването на паста.

3. Поставете свинските гърди по средата върху 2 големи листа алуминиево фолио. Изсипете маринатата върху него и хубаво я втрийте. Завийте месото в алуминиево фолио и поставете в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 3 часа. Последните 15 минути усилете температурата на 220 и отвийте фолиото, за да се запече месото отгоре.

4. За салцата сипете в купа ситно нарязаните червен лук и 1/2 зелена люта чушка. Овкусете със сол и сок от 1/2 лайм. Разбъркайте и оставете настрани за 10-15 минути.

5. Обелете и нарежете на тънки филийки скилидките чесън. Запържете ги до златисто в 1-2 с.л. зехтин. Добавете червения боб и щипка сол. Запържете за 2-3 минути. След това намачкайте боба с преса за картофи.

6. За гуакамолето разрежте на две двете авокадота и извадете костилките им. Издълбайте вътрешността им в купа. Добавете щипка сол и сок от 1/2 лайм. Намачкайте с вилица. Добавете чери домати и листа кориандър, нарязани на ситно. Сипете сос Табаско и разбъркайте добре.

7. Извадете печеното месо върху дъска и поръсете с фино настъргана кора от лайм и малко морска сол.

8. Затоплете тортилите от двете страни в сух загрят тиган.

9. Гарнирайте тортилите с намачкан боб, парче месо, гуакамоле и салца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти