Тако с говеждо месо и наденица

Неустоимо мексиканско ястие

0 от общо 0 гласа
120 мин.
Необходими продукти

900 г говежда флейка

2 скилидки чесън

1/2 глава бял лук

3 дафинови листа

1 ч.л. зърна черен пипер

1 ч.л. сол

1 с.л. олио

250 г наденица Longaniza или мексиканско чоризо

250 г чичарон (свински пръжки)

8 царевични тортили

1 ч.ч. нарязан на ситно бял лук

1 ч.ч. нарязани на ситно листа кориандър

мексиканска улична салца

Начин на приготвяне:

1. Нарежете говеждото месо на парчета с големина 1 см и ги сложете в голяма тенджера. напълнете тенджерата с вода и добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и скилидките чесън. Щом месото заври, отстранявайте пяната по повърхността, докато спре да се образува. Варете 90 минути. След това оставете месото да изстине.

2. Накъсайте наденицата на парченца и я запържете в тиган, на умерен огън. Добавете нарязаното или накъсано месо на малки парченца и разбъркайте. Добавете и хрупкавите свински пръжки. Разбъркайте.

3. Загрейте камал или сух тиган и затоплете тортилите в него. В купички сипете нарязаните на ситно бял лук и листа коринадър. В друга купичка сипете мексиканска улична салца.

4. За да сглобите тако, върху топли тортили сипете щедро количество от сместа с месо и наденциа. Полейте обилно с улична салца и поръсете с лук и кориандър.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти