Необходими продукти:
800-1000 г свинско месо, без мазнини, нарязано на парчета
1 глава лук, нарязан на ситно
3-4 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 супени лъжици олио
сол
черен пипер
1 чаена чаша бира
4 супени лъжици соев сос
2 чаени лъжички дижонска горчица
2 супени лъжици мед
4 супени лъжици пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Месото се посолява със сол и черен пипер и се оставя настрана. В дълбок тиган се загрява половината от мазнината и в нея се запържва месото, докато се запечата добре от всички страни. След това се слага в дълбок съд.
В същия тиган добавяме остатъка от мазнината и запържваме лука до златисто. Прибавяме и чесъна, да се запържи за 1 минута, докато си пусне аромата.
Бирата, соевият сос, горчицата, медът се смесват и се наливат в тигана. Сместа трябва да ври около 3 минути. Добавя се месото, разбърква се и се оставя да поври на лек огън за нови 20 минути, като от време на време се разбърква, за да не загори.
Преди сервиране ястието се поръсва с пресен магданоз. За гарнитура можете да сварите ориз басмати или кус кус.
Свинско с мед и бира
Да седнем и похапнем до насита
27772