600 г свинско контрафиле (цяло парче)
120 г сирене Маскарпоне
2 яйца
200 г стар бял хляб (4 филии)
30 г сирене Пармезан
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
самардала за поръсване
зехтин за намазване и поливане
За чери доматите:
350 г дребни чери домати
1 с.л. тъмен балсамов оцет
2 стръка мащерка
2 скилидки чесън
2 стръка босилек
сол и черен пипер
зехтин за поливане
Начин на приготвяне:
1. Смелете хляба в блендер и запечете трохите в загрята на 180 градуса фурна до златисто – за около 8 минути. Охладете ги и ги смесете с настъргания пармезан.
2. Почистете месото от ципите, нарежете го на тънко и поръсете със сол и черен пипер.
3. Оваляйте всяко парче в брашно, разбити яйца и трохи с пармезан.
4. Намажете тавата за печене със зехтин и подредете месото в нея. Полейте с малко зехтин и отгоре.
5. Сложете чери доматите в тава, полейте ги с около 30-40 мл зехтин, поръсете със сол, листенцата мащерка, балсамов оцет, черен пипер и нарязания на ситно чесън.
6. Сложете двете тави в загрята на 200 градуса фурна и изпечете свинското и чери доматите за около 15 минути. Извадете ги.
7. Върху всяко парче месо поставете по малко маскарпоне и поръсете със самардала. Върнете във фурната и запечете на грил програма (240 градуса) за 2–3 минути.
8. Сервирайте хрупкавото свинско със запечените чери домати, соса от печенето им и листенца пресен босилек.