Необходими продукти:
600 г свинско контрафиле
150 г сурови тиквени семки
3 яйца
1 стрък салвия
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
100 г галета за овалване
брашно за овалване
зехтин за пържене
за гарнитурата:
250 г черен ориз
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Сварете черния ориз в голямо количество вода.
Отцедете ориза от излишната вода и го запържете за кратко в масло.
Прибавете магданоза и овкусете със сол и черен пипер.
Нарежете месото на тънко и го поръсете с подправки.
Смесете смлените тиквени семки със 100 гр. галета, ригана, сух чесън и салвия.
Потопете месото в разбити яйце, оваляйте в сухите съставки и изпържете в зехтин.
Отнемете излишната мазнина с кухненска хартия и сервирайте с черния ориз.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути