2 бр. свинско бонфиле
2 круши
1 скилидка чесън
1 глава лук
100 г синьо сирене
50 г орехи
1 стрък розмарин
30 мл бренди
70 г краве масло
зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете крушите на малки кубчета. Наситнете лука и чесъна. Сгорещете 30 г от маслото и в него запържете лука, чесъна и крушите.
2. Прибавете цялата клонка розмарин, посолете и налейте брендито, фламбирайте и дръпнете от котлона. Добавете накълцаните орехи.
3. Почистете месото от ципите и заравнете парчетата. Заделете изрязаното месо за друго ястие.
4. Разлистете месото с нож по дължина, така че да се получи лист с широчина около 20 см, намажете хубаво със зехтин, овкусете със сол и пипер.
5. Разпределете плънката между двете парчета месо, поръсете с натрошено синьо сирене и навийте стегнати рула с помощта на фолио за свежо съхранение. Завържете ги с конец.
6. Запечете месото в останалото масло за кратко. След това го прехвърлете в тава и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути.
7. Извадете от фурната, махнете конците и оставете да почине 5 минути, като го покриете с фолио. Нарежете рулото и сервирайте с гарнитура по избор.