Това ястие е специален поздрав за всички любители на вкусно приготвените месни специалитети.
Продукти:
1 кг месо от свински бут
300 гр бекон
200 гр кашкавал
100 гр царевица
100 гр гъби по ваш избор
една скилидка чесън
галета и сол на вкус
половин пакет картофен чипс
брашно, яйце, олио
Приготвяне:
Месото се нарязва на тънки шницели (филии), начуква се, осолява се и се панира в брашно и яйце, след което го изпържваме в загрято олио до зачервяване.
Отделно пък приготвяме плънка от бекон, кашкавал и гъби нарязани на кубчета, малко царевица, скилидка чесън, галета и натрошения картофен чипс.
Готовите шницели нареждаме в тавичка и върху тях слагаме дебел слой от плънката, която притискаме с ръце.
Накрая запичаме месото, докато кашкавалът се разтопи и придобие апетитен вид. Сервираме с пържени картофи и салата.