1,2 кг свинска плешка
2 глави червен лук
3 дафинови листа
2 с. л. заквасена сметана
2 с. л. бял винен оцет
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус
питки за дюнер
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на големи кубчета.
Едната глава лук се реже на полумесеци и се слага в купата при месото. Прибавят се зърната черен пипер, дафиновите листа, сметаната, оцетът, сол на вкус и се разбъркват. Месото се оставя за една нощ в хладилник, да се маринова.
След това се нанизва на метални шишове и се готви над жарта, слагат се две метални шиша за основа, на тях се поставят другите шишове, като се обръща периодично.
Гарнира се с останалия лук, нарязан на шайби, и с парчета хляб.
Други рецепти:
- Пилешки шишчета с ананас
- Пикантни печени гъби
- Как да направим шишчета "Морски дарове"
- Пилешки шишчета за 20 минути
- Агнешки шишчета
- Панирани зеленчукови шишчета