Свински късчета с лук и трахана

Ароматна и питателна рецепта

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

400 г свински врат без кост

4 глави лук

30 мл олио

1 ч.л. пушен червен пипер (непълна)

сол и черен пипер на вкус

За траханата:

200 г трахана

500 мл пилешки бульон

2 стръка магданоз

2 стръка мащерка

2 стръка джоджен

2 скилидки чесън

1-2 с.л. олио

сол на вкус

цедено кисело мляко за сервиране

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на кубчета. Задушете го в олио с вода под капак. Овкусете го със сол.

2. Щом месото омекне, махнете капака и го оставете да се запържи до златисто.

3. Прибавете лука, нарязан на полумесеци, и го запържете до златисто.

4. Овкусете с червения и черния пипер и пресипете в купа.

5. За траханата нарежете на ситно чесъна и леко го запържете в съда от месото, като добавите и олиото. Прибавете траханата и разбъркайте.

6. Налейте бульона и овкусете със сол. Оставете да къкри 8–10 минути.

7. Дръпнете от котлона и разбъркайте с наситнените магданоз, мащерка и джоджен.

8. Поднесете месото с траханата, гарнирано с малко цедено кисело мляко за свежест.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти