4 свински котлета
6-8 филии хляб
20-30 г сирене „Пармезан“
2 яйца
1/2 ч.л. сух чесън
брашно за овалване
сол и пипер меланж на вкус
олио за пържене
салата айсберг за сервиране
За соса:
2 кисели краставички
200 г майонеза
1 с.л. кисело мляко
1/2 връзка естрагон
1/2 ч.л. сух чесън
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Овкусете месото със сол и пипер меланж от всички страни. Начукайте го внимателно между два листа прозрачно фолио.
Смелете хляба на трохи и към тях настържете пармезана. Смесете брашното със сухия чесън, сол и пипер меланж.
Оваляйте месото първо в брашно, след това го потопете в разбити яйца и накрая го покрийте хубаво с хлебни трохи.
Изпържете котлетите на маслена баня на умерен огън до златистокафяв цвят от двете страни. Извадете готовите върху решетка, за да не се запарват и да остане хрупкава коричката.
За соса разбъркайте накълцаните краставички с майонезата, киселото мляко, сухия чесън и сол на вкус. Прибавете наситнения естрагон и разбъркайте.
Сервирайте котлетите върху листа салата айсберг заедно със соса.
Съвети:
Направете леки прорези по краищата на котлетите, за да не се огъват по време на пържене, да останат равни.
Може да ги изпечете в загрята на 220 градуса фурна за 15-20 минути, като предварително ги полеете с мазнина по избор.
Прочетете още:
- Спагети със свинско месо
- Пълнени камби със свинско
- Печено свинско каре с маково семе
- Свинско с фъстъци за 20 минути