Свински котлет по милански

След 40 минути всичко е готово

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

4 свински котлета

6-8 филии хляб

20-30 г сирене „Пармезан“

2 яйца

1/2 ч.л. сух чесън

брашно за овалване

сол и пипер меланж на вкус

олио за пържене

салата айсберг за сервиране

За соса:

2 кисели краставички

200 г майонеза

1 с.л. кисело мляко

1/2 връзка естрагон

1/2 ч.л. сух чесън

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Овкусете месото със сол и пипер меланж от всички страни. Начукайте го внимателно между два листа прозрачно фолио.

Смелете хляба на трохи и към тях настържете пармезана. Смесете брашното със сухия чесън, сол и пипер меланж.

Оваляйте месото първо в брашно, след това го потопете в разбити яйца и накрая го покрийте хубаво с хлебни трохи.

Изпържете котлетите на маслена баня на умерен огън до златистокафяв цвят от двете страни. Извадете готовите върху решетка, за да не се запарват и да остане хрупкава коричката.

За соса разбъркайте накълцаните краставички с майонезата, киселото мляко, сухия чесън и сол на вкус. Прибавете наситнения естрагон и разбъркайте.

Сервирайте котлетите върху листа салата айсберг заедно със соса.

enlightenedСъвети:

Направете леки прорези по краищата на котлетите, за да не се огъват по време на пържене, да останат равни.

Може да ги изпечете в загрята на 220 градуса фурна за 15-20 минути, като предварително ги полеете с мазнина по избор.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти