750 г свински гърди
1 с. л. захар
2 с. л. олио
2 с. л. сусамово семе
3–4 с. л. бяло вино
6 с. л. соев сос
1 стрък пресен лук
2 скилидки чесън
2 резена джинджифил
1/2 круша
1 ч. л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
Чесънът се счуква със солта, добавя се джинджифилът и се стрива с олиото.
Крушата се пюрира, сипва се соевият сос и отново се пюрира. Слагат се счуканите чесън и джинджифил, сусамовото семе, сусамовото олио и сол. Налива се бялото вино, добавят се пресният лук и захарта и всичко се пюрира.
Маринатата се нанася върху свинските гърди и месото се оставя да отлежи така 3–4 часа. Маринованите гърди се подреждат в тава, върху която има решетка. В тавата се налива 1 пръст вода и се пече 10 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
След това температурата се намалява на 160 градуса и печенето продължава още 30–50 минути, в зависимост от дебелината на гърдите. В средата на печенето гърдите се обръщат и се намазват с останалата марината.
- Бърз и вкусен сладоледов десерт
- Диетичен шоколадов десерт
- Императрицата на десертите - мелбата
- Френските сладки "Макарон"
- Как десертът ще ни помогне да отслабнем
- Орехови кексчета с кафе и шоколад