800 г свински гърди без кост
500 мл бира
100 г мисо паста
80 г кафява захар
сол и черен пипер на вкус
За качамака:
200 г семолина
500 мл пилешки бульон
500 мл прясно мляко
150 г краве масло
1 стрък мащерка
0.5 с.л. пушен червен пипер
200 г краве сирене
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разбъркайте мисо пастата с 200 мл вода и захарта. Щом захарта се разтвори, налейте бирата.
Поръсете цяло парче свински гърди със сол и черен пипер. Не прекалявайте със солта, защото мисо пастата е солена. Залейте с бирената смес. Покрийте с хартия за печене. Завийте и с алуминиево фолио и притиснете с нещо тежко. Печете на 100 градуса за 8-10 часа. Оставете да се охлади.
За качамака кипнете бульона с прясното мляко и наситнена мащерка. Овкусете със сол и черен пипер.
Сипете гриса и бъркайте енергично. Гответе при постоянно бъркане около 5 минути. Дръпнете от огъня и прибавете 50 г от маслото. Разбъркайте.
Загрейте останалото масло. Дръпнете от котлона и поръсете с пушения пипер.
Нарежете месото на кубчета и го запържете в тиган (не е необходимо да се слага мазнина). Сервирайте качамака с месото, натрошено сирене и масло с червен пипер.
Прочетете още:
Пържолки с глазура
Любими традиционни рецепти
Свински пържоли с червен лук
Домашна шунка
Свински пържоли на тиган