
500 г свински черен дроб
1 глава лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
4 скилидки чесън
4 с. л. доматен концентрат
100 г едро кълцана свинска наденица
50 г краве масло
1/2 с. л. червен пипер
пресен магданоз за поръсване
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Дробът се почиства и се нарязва на ивици. Наденицата се реже на шайби, лукът – на полумесеци, чушките – на жулиен, а чесънът – наситно.
Дробът се запържва в половината от маслото. Изважда се. В същия съд се сипва останалото масло и се запържва наденицата.
Щом се зачерви, се добавят лукът и чушките. Разбърква се, прибавя се и чесънът.
Когато и зеленчуците се запържат леко, се сипва доматеният концентрат, поръсва се червеният пипер, наливат се около 150 мл вода и дробът се връща обратно в съда.
Овкусява се със сол и черен пипер. Поднася се с наситнен магданоз.
Прочетете още:
Свинско с фъстъци за 20 минути