Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжица джинджифил
1 лимон
2 чаени чаши зеленчуков бульон
1 чаена лъжица сол
2 щипки черен пипер
2 стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте малко мазнина в тиган и запържете ориза в нея. Овкусете с джинджифил и кората от един лимон.
Бъркайте 2-3 минути и добавете лимоновия сок и бульона.
Оставете ориза да къкри, когато водата се изпари, поръсете със сол и сервирайте със стръкче пресен магданоз.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още идеи:
Азиатското чудо – кафяв ориз
Див ориз за необуздани гозби
4 + 1 рецепти с ориз
Ризото - поглед в дълбочина
Как да сварим ориз в микровълнова фурна
Ориз с печурки
Малък трик за намаляване на калориите в ориза