Сувлаки кебап с гръцка зелена салата

С вкус на лято

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

700 г свинска плешка

 

За маринатата:

2 с.л. зехтин

1 скилидка чесън

1 лимон

1 с.л. сушен риган

1 ч.л. смлян кимион

1/2 ч.л. едър лют червен пипер (по желание)

1/2 ч.л. сладък червен пипер

сол и черен пипер

 

За салатата:

2 марули

6 стръка пресен лук

2 с.л. копър

2 с.л. магданоз

5 с.л. зехтин екстра върджин

2 с.л. оцет или лимонов сок

1/2 ч.л. сушен риган

1 с.л. печени филирани бадеми

сол и черен пипер

 

Допълнително:

1 лимон

хляб пита

Начин на приготвяне:

1. Нарежете предварително почистеното от сухожилия и ципи месо на кубчета с големина 2-3 см. Измийте го и го подсушете.

2. В голяма купа направете маринатата като сипете зехтин, настържете скилидката чесън и кората на лимона, а след това изстискате сока на лимона. Добавете всички подправки и разбъркайте добре. Добавете месото и хубаво разбъркайте, за да може маринатата да полепне по месото. Покрийте с прозрачно фолио купата и поставете в хладилник за 1-2 часа.

3. Загрейте скара. Нанижете месото на шишчета и ги изпечете за около 10-12 минути, като ги обръщате от всички страни. Разрежете лимон на четвъртинки и го запечете върху скарата.

4. За салатата нарежете на тънки ивици марулите и ги сложете в купа. Добавете нарязаните на тънки кръгчета стръкове пресен лук. Добавете нарязаните копър и магданоз, сушения риган и запечените филирани бадеми. Разбъркайте. В отделна купичка пригответе дресинга, като смесите зехтин, оцет (лимонов сок), сол и черен пипер. Разбъркайте добре и полейте салатата.

5. Сервирайте зелена салата със сувлаки кебап, гарниран със запечени резени лимон и хляб пита.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти