50 г листа босилек
30 г пармезан
50 г кедрови ядки
1 скилидка чесън
85 мл зехтин екстра върджин
2 тъмнозелени тиквички
300 г замразен грах
500 г пресни талятели
Начин на приготвяне:
1. За пестото сложете листата босилек в блендер заедно с настъргания пармезан, кедровите ядки, обелената скилидка чесън и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер и смелете фино.
2. Загрейте малко зехтин в тиган и запържете нарязаните на кубчета тиквички за 2-3 минути, докато придобият златист цвят. Добавете граха и разбъркайте за още 2-3 минути.
3. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода за 2-3 минути или докато изплува.
4. Прехвърлете талятелите в тигана заедно с малко от водата от варенето. Добавете пестото и разбъркайте много добре.
5. Сервирайте пастата топла, поръсена с малко пармезан и кедрови ядки.
Още рецепти с паста:
- Риба тон с паста плюканци
- Лесна паста карбонара
- Спагети с рачешко
- Как да си направим цветни спагети
- Спагети “Хулио”