40 г масло
1 глава лук
350 г пушена наденица
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. дижонска горчица
1 ч.л. сладък червен пипер
130 мл течна сметана
сол и бял пипер
400 г талятели или папарделе
2 с.л. каперси
1/2 връзка див лук
Начин на приготвяне:
1. В тенджера с вряща подсолена вода сварете пастата според указанията на пакета.
2. В дълбок тиган разтопете маслото и запържете в него нарязаните на ситно лук и наденица. Щом се карамелизират, добавете горчицата, доматеното пюре и червения пипер. Разбъркайте. Добавете течната сметана и малко от водата от варенето на пастата. Добавете нарязаните на ситно каперси.
3. Добавете прецедената паста и разбъркайте много добре.
4. Сервирайте ястието, поръсено със ситно нарязан див лук.