500 г вермичели с яйца
4 с.л. зехтин екстра върджин
3 червени люти чушки "Птиче око"
2 скилидки чесън
4 см корен джинджифил
6 стръка пресен лук
350 г свинска кайма
3 ч.л. сусам
5 с.л. соев сос
4 капки сусамово олио
3 с.л. сос "Хойсин"
листа кориандър
Начин на приготвяне:
1. Пригответе вермичелите според указанията на пакета.
2. Нарежете на много ситно скилидките чесън, лютите чушки и джинджифила. Стръковете пресен лук нарежете на едро, под ъгъл.
3. Загрейте зехтин в тиган уок и запържете чесъна, лютите чушки, джинджифила и пресния лук, докато се карамелизират леко, като разбърквате почти непрекъснато. Добавете малка щипка сол.
4. Добавете каймата и я запържете докато промени цвета си, като я раздробявате на колкото се може по-дребно.
5. Добавете соевия сос, соса Хойсин, сусамовото олио и сусамовите семена. Разбъркайте много добре. След 1-2 минути добавете нудълите и разбъркайте. Накрая поръсете с листа кориандър. Сервирайте ястието веднага.