2 с.л. олио
200 г телешко филе
3 скилидки чесън
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 връзка броколини
400 г сварени виетнамски оризови нудъли
За соса:
1 с.л. пюре от тамаринд
1/4 ч.ч. топла вода
2 с.л. тъмен соев сос
1 с.л. захар
1/2 с.л. рибен сос
Начин на приготвяне:
Нарежете на тънки филийки телешкото филе. Обелете скилидките чесън и нарежете и тях на тънки филийки. Изтънете краищата дръжките на броколините.
В купичка разбъркайте тамариндовата паст с топла вода до хомогенност. Добавете останалите продукти и разбъркайте.
Сипете1 с.л. олио в уок и го разнесете по дъното и стените. След това го загрейте добре. Запържете в него парчетата месо, като ги разтръсквате непрекъснато. Щом месото промени цвета си, пресипете го в чиния.
Сипете още олио в тигана и запържете чесъна за 30 секунди, при непрекъснато разбъркване. Добавете броколините и соса. Разбъркайте и върнете месото в тигана. Добавете около 1 ч.л. прясно смлян черен пипер и гответе докато сосът се сгъсти. Накрая добавете сварени и отцедени плоски оризови нудъли. Разбъркайте енерегично.
Сервирайте ястието топло.
Прочетете още:
Телешко бонфиле със специален сос
Телешко бонфиле с горчица и бяло вино
Пълнен лук с телешка кайма и ориз