Стир-фрай а ла генерал Цо

Екзотична вегетарианска рецепта

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

250 г тофу

2-3 с.л. царевично или слънчогледово олио

1 пълна ч.л. царевично нишесте

1 глава броколи

За соса:

3 с.л. оризов оцет

3 с.л. соев сос с ниско съдържание на сол

1 с.л. сос хойсин

1 с.л. мека кафява захар

1 с.л. сусамово олио

2 см корен джинджифил

2 скилидки чесън

1 червена люта чушка

Начин на приготвяне:

1. Подсушете много добре тофуто с кухненска хартия. След това го нарежете на големи кубчета. Поставете ги в купа и ги поръсете с царевичното нишесете. Разбъркайте много добре и оставете настрани за 5 минути.

2. В купичка смесете сусамовото олио, соевия сос, оризовия оцет, соса хойсин и захарта. Разбъркайте, докато захарта се разтопи.

3. Обелете скилидките чесън и ги наржете на много тънки филийки. Лютата чушка нарежете на много ситно, а джинджифила - на тънки лентички (може и да го настържете).

4. Загрейте олиото в тиган уок. Изпържете кубчетата тофу в него за 3-4 минути, докато придобие златист цвят от всички страни. Извадете тофуто върху кухненска хартия. Излейте 2/3 от мазнината от тигана.

5. В останалата мазнина запържете чесъна, лютата чушка и джинджифила за 30 секунди. Добавете накъсаното на розички броколи заедно с 3/4 ч.ч. вода. Разбъркайте. Добавете приготвения сос и гответе, докато броколито е готово, а сосът се редуцира и стане лепкав. Върнете тофуто в тигана и разбъркайте много добре.

6. Сервирайте ястието върху канапе от сварен на пара ориз басмати или кафяв ориз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти