Днешната рецепта е много подходяща за активно спортуващи, които искат да се хранят правилно. Kогато организмът тренира, има силна нужда от белтъчини.
Пилешките гърди са едни от най-добрите белтъчини, които можете да си набавите след тренировка. А още по-добре е, когато са комбинирани с растителната мазнина на авокадото.
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди пеперуда
черен пипер
сол
зехтин
Продукти за соса:
1 бр. меко авокадо
връзка пресни листа босилек
3 с.л. крема сирене Филаделфия
1 голяма скилидка чесън
2 с.л. кисело мляко
1 с.л. лимонов сок
черен пипер
сол
2 с.л. вода
Начин на приготвяне:
Отрежете пилешките пеперуди по средата, през хрущяла. Разделете всяка една гърда хоризонтално на две. Така ще получите 4 парчета пиле, общо 8. Поръсете ги със сол и черен пипер.
Загрейте тиган с капка, две зехтин и ги изпечете на тигана за по 3-4 минути от страна, за да останат сочни. През това време обелете авокадото и го сложете в каната на блендера.
Добавете връзка пресен босилек, киселото мляко, крема сиренето, чесъна, лимоновия сок, водата, солта и пипера и пасирайте до гладкост.
Поднесете пилешките филета, поляти със соса от авокадо и гарнирани с резени розов домат и авокадо.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Припомнете си още:
Пилешко с гъби, зеленчуци и вино за 20 минути
Пилешко с ананас върху канапе от киноа с тиквички