250 г спирали от кафяв ориз
2 с.л. зехтин екстра върджин
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 червена люта чушка
100 г панчета
2 патладжана
1/4 ч.ч. кедрови ядки
10 чери доматчета
1 ч.ч. листа босилек
сол и черен пипер
пармезан
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата според указанията на пакета. Прецедете и запазете 1 ч.ч. вода от варенето.
2. В голям тиган загрейте зехтина и запържете в него нарязаните на ситно лук, люта чушка и чесън. Добавете нарязаната на малки кубчета панчета и разбъркайте. Запържете за 2-3 минути.
3. Добавете нарязаните на кубчета (2х2 см) патладжани. Добавете още малко зехтин, овкусете със сол и черен пипер и запържете кубчетата до златисто от двете страни, като разбърквате периодично. Добавете кедровите ядки и разбъркайте.
4. Разрежете чери доматчетата на половинки и с ръка ги изтискайте в тигана. Добавете и листата босилек. Гответе рагуто на умерена температура за 15-20 минути.
5. Добавете сварената паста 1/2 ч.ч. вода от варенето. Разбъркайте хубаво и сервирайте пастата, поръсена с настърган пармезан.