600 г спанак (почистен)
400 г бяло саламурено сирене
200 г кашкавал
300 г паста орзо
4 скилидки чесън
1 глава лук
70 г сушени домати в зехтин
60 мл зехтин
1/4 ч.л. индийско орехче
сол на вкус
зехтин за намазване
Начин на приготвянe:
1. Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете.
2. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в зехтина. Прибавете нарязаните сушени домати.
3. Добавете почистения и измит спанак.
4. След като спанакът намали своя обем и водата се изпари, овкусете със сол, индийско орехче и добавете пастата.
5. Поръсете с натрошено сирене и отново разбъркайте.
6. Прехвърлете в тавичка, намазана с малко зехтин. Поръсете с настърган кашкавал и запечете на 200 градуса до златисто – около 15 минути.