300 г спагети
100 г рачешко месо
100 г черни миди
100 г скариди
4 скилидки чесън
1 червена люта чушка
голяма шепа магданоз
100 г сирене Пармезан
1 лимон, сок
зехтин
Начин на приготвяне:
1. Сварете спагетите според указанията на пакета.
2. В голям и дълбок тиган сипете зехтин - да покрие дъното. Щом се загрее, добавете нарязаните наситно скилидки чесън и люта чушка и ги запържете за 2 минути. Добавете предварително добре измитите под течаща вода миди с черупките (само неотворените) и предварително обелените скариди. Овкусете със сол и разбъркайте. Добавете прецедените сварени спагети, както и 2-3 черпака от водата от варенето. Разбъркайте.
3. Добавете рачешкото месо, нарязания магданоз, лимоновия сок и настъргания пармезан. Разбъркайте и изчакайте сосът да се посгъсти. Накрая поръсете с тънка струйка зехтин и сол.
4. Сервирайте веднага.