Необходими продукти:
500 г мляно месо или готова кайма
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 яйце
1 филийка сух хляб
сол
черен пипер
магданоз
чубрица
кимион
спагети
2/3 с.л. доматено пюре
1/2 глава ситно нарязан лук
малко чесън
1 с.л. брашно
пресни подправки като босилек, мащерка, магданоз, салвия
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата, като я смесим с яйцето, ситно нарязан лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. Оставяме я настрана да поеме аромата.
Сваряваме спагетите и запазваме литър и половина от бульона. Накълцваме пресните подправки и ги поставяме на дъното на дълбока купа.
В друга дълбока тенджера запържваме лук до златисто. Добавяме чесъна, но само за минута и сипваме бульона от спагетите.
Когато бульонът заври, започваме да оформяме кюфтета и да ги пускаме във врящата вода. Най-лесно се оформят с намазнена лъжица за сладолед.
След като кюфтетата са готови, ги изваждаме от течността и ги прибавяме в купата с пресни подправки. В същия бульон добавяме доматеното пюре (малко сода и захар) и след като кипне прибавяме малко размито във вода брашно, за да се сгъсти течността и я сипваме при кюфтетата.
Сервираме спагетите със соса.
Спагети с кюфтенца
Как да им устоиш
10019