Необходими продукти:
500 г мляно месо или готова кайма
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 яйце
1 филийка сух хляб
сол
черен пипер
магданоз
чубрица
кимион
спагети
2-3 супени лъжици доматено пюре
1/2 глава ситно нарязан лук
малко чесън
1 супена лъжица брашно
пресни подправки като босилек, мащерка, магданоз, салвия
Начин на приготвяне:
Подготвяме каймата, като я смесим с яйцето, ситно нарязан лук и чесън, трохи от филията сух хляб и подправки. Оставяме месото настрана да поеме от аромата.
Сваряваме спагетите и запазваме литър и половина от бульона. Накълцваме пресните подправки и ги поставяме на дъното на дълбока купа. В друга дълбока тенджера запържваме лук до златисто. Добавяме чесъна и сипваме бульона от спагетите.
Когато бульонът заври, започваме да оформяме кюфтета и да ги пускаме във врящата вода. Най-лесно се оформят с намазнена лъжица за сладолед. След като кюфтетата са готови, ги изваждаме от течността и ги прибавяме в купата с пресни подправки.
В същия бульон добавяме доматеното пюре, малко сода и захар, а когато сместа кипне - слагаме малко размито във вода брашно, за да се сгъсти бульонът, който сипваме при кюфтетата. Сервираме спагетите с кюфтетата и получения от бульона сос.
Спагети с кюфтенца
И италиански привкус
11412