спагети от леща
босилек
захтин за готвене
магданоз
чесън
чери домати
пармезан
морска сол
каперси
През тази седмица Юлияна Дончева гостува в предаването "На кафе". От понеделник до петък, във всеки един ден, журналистката представя пред Гала 5 от любимите си рецепти.
Днес е ред на вкусна и ароматна рецепта за спагети от леща.
Цялата техника можете да видите във видеото горе.
Юлияна съветва, когато приготвяме спагети, винаги да спазваме времето, указано на опаковката време за варене.
Когато пастата е преварена, в нея се покачва гликемичният индекс и това ги прави много по-калорични. Спагетите са най-полезни, когато са ал-денте, леко сурови.
Юлияна препоръчва след като сварим пастата, да я залеем със студена вода - това прави пастата още по-полезна и диетична.
Още вкусни рецепти можете да видите в официалния канал на "На кафе" във Vbox7.com!