Необходими продукти за 4 порции:
1 пакет спагети (500 г)
за соса:
1 кг домати
100 г маслини без костилки
4–5 филета аншоа
5–6 с. л. зехтин
4–5 каперси
4 скилидки чесън
1 щипка сол
10 листа пресен босилек (1 ч. л. сушен)
кашкавал или сирене пармезан за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Спагетите се сваряват според указанията на опаковката.
2. Скилидките чесън се режат на едро и се запържват в сгорещения зехтин за около половин минута. Заливат се със смлените или настъргани предварително домати, посолява се и се вари около 5 минути. Добавят се намачканите каперси и маслините, нарязани на колелца, и се вари още 5 минути.
3. Накрая се слагат нарязаните филета аншоа и босилекът, сосът отново се кипва и се оттегля от огъня.
4. Отцедените спагети се заливат със соса, поръсват се с кашкавал и сирене пармезан и се сервират.
Друга рецепта за лесни спагети с кайма можете да видите във видеото по-горе!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!