Солени палачинки за половин час

С пащърнак с пушена сьомга

Солени палачинки за половин час
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

за палачинките:
4 корена пащърнак
1 картоф
1/2 глава червен лук
1 яйце
2 с. л. брашно
1 ч. л. бакпулвер
сол на вкус
масло за намасляване

за плънката:
200 г пушена сьомга
200 г заквасена сметана
1 кисела краставичка
1/2 глава червен лук
бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Корените пащърнак и картофът се почистват и заедно с лука се настъргват. Поставят се в ситна цедка или гевгир, посоляват се и се оставят за около 10–15 минути да се отцедят.

2. Яйцето се разбива в отделна купа и се смесва с брашното и бакпулвера. Сместа се изсипва при отцедените и настъргани зеленчуци и хубаво се разбърква.

3. Палачинките се приготвят, като дъното на тиган се намаслява съвсем леко, с лъжица се гребва от тестото, поставя се в тигана и се оформя малка палачинка, която се изпича от двете страни.

4. Сьомгата е наситнява (1–2 парчета се отделят за украса) и се смесва с киселата краставичка и лука, нарязани наситно. Прибавя се сметаната, поръсва се с бял пипер и се разбърква.

5. Палачинките се сервират топли с приготвената плънка и се украсяват с парчета от пушена сьомга.

Рецепта за палачинки с кайма:

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти