Необходими продукти за 4 порции:
за палачинките:
4 корена пащърнак
1 картоф
1/2 глава червен лук
1 яйце
2 с. л. брашно
1 ч. л. бакпулвер
сол на вкус
масло за намасляване
за плънката:
200 г пушена сьомга
200 г заквасена сметана
1 кисела краставичка
1/2 глава червен лук
бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Корените пащърнак и картофът се почистват и заедно с лука се настъргват. Поставят се в ситна цедка или гевгир, посоляват се и се оставят за около 10–15 минути да се отцедят.
2. Яйцето се разбива в отделна купа и се смесва с брашното и бакпулвера. Сместа се изсипва при отцедените и настъргани зеленчуци и хубаво се разбърква.
3. Палачинките се приготвят, като дъното на тиган се намаслява съвсем леко, с лъжица се гребва от тестото, поставя се в тигана и се оформя малка палачинка, която се изпича от двете страни.
4. Сьомгата е наситнява (1–2 парчета се отделят за украса) и се смесва с киселата краставичка и лука, нарязани наситно. Прибавя се сметаната, поръсва се с бял пипер и се разбърква.
5. Палачинките се сервират топли с приготвената плънка и се украсяват с парчета от пушена сьомга.
Рецепта за палачинки с кайма:
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!