2 тиквички
2 зелени чушки
2 червени чушки
4 моркова
2 картофа
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 консерва домати на кубчета (400 г)
200 г бисерен ориз
100 г зелени маслини (без костилки)
70 мл олио
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете чушките, морковите, тиквичките и картофите на кубчета.
2. Лука и чесъна наситнете и ги запържете в половината от олиото. Добавете ориза и го запържете. Когато са готови, прехвърлете в съда за печене.
3. В същия съд сипете останалото олио и запържете тиквичките, чушките и морковите.
4. Изсипете ги в съда за печене при ориза. Добавете картофите. Налейте доматите, прибавете маслините, червения пипер, чубрицата, сол и пипер на вкус. Налейте и около 500 мл вода. Поръсете с наситнен магданоз.
5. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.