Скалопини с лимон и каперси

Шницели от свинско по италиански

1.8 от общо 5 гласа
60 мин.
Необходими продукти

600 г свинско контрафиле (цяло парче)
200 мл бяло вино
70 мл олио
1 скилидка чесън
1/2 лимон
1 с. л. каперси
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
за гарнитурата:
800 г картофи
100 г краве масло
4 стръка магданоз
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се почиства от ципите и се нарязва на тънки парчета, които се изтъняват добре с пръсти - скалопини. Овкусяват се със сол и черен пипер, и се поръсват с брашно, като излишното се изтупва. 

Пържат се в олиото от двете страни до златисто. Добавят се каперсите и чесънът, както и половин лимон, нарязан на тънки парчета. Деглазира се с виното, по желание се добавя щипка захар. Готви се 1–2 минути и се отстранява от котлона. 

Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода. След това се режат на парчета. Пържат се в масло със сол, докато се зачервят, като се бъркат от време на време поне 20 минути. Накрая се поръсват с наситнен магданоз. 

Месото се поднася с гранитурата.

Прочетете още:

Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти