600 г свинско контрафиле (цяло парче)
200 мл бяло вино
70 мл олио
1 скилидка чесън
1/2 лимон
1 с. л. каперси
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
за гарнитурата:
800 г картофи
100 г краве масло
4 стръка магданоз
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се почиства от ципите и се нарязва на тънки парчета, които се изтъняват добре с пръсти - скалопини. Овкусяват се със сол и черен пипер, и се поръсват с брашно, като излишното се изтупва.
Пържат се в олиото от двете страни до златисто. Добавят се каперсите и чесънът, както и половин лимон, нарязан на тънки парчета. Деглазира се с виното, по желание се добавя щипка захар. Готви се 1–2 минути и се отстранява от котлона.
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода. След това се режат на парчета. Пържат се в масло със сол, докато се зачервят, като се бъркат от време на време поне 20 минути. Накрая се поръсват с наситнен магданоз.
Месото се поднася с гранитурата.
Прочетете още:
Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути