Сиренки и печени мариновани камби

Апетитна изненада за шестима

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • За сиренките:
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 пакетче суха мая
  • 70 мл патешка мас
  • 1 яйце
  • 1 кг брашно
  • щипка сол
  • щипка захар
  • 150 г сирене
  • 1 яйце
  • За камбите:
  • 4 камби
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. оцет
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

За бързите сиренки затоплете млякото. Поръсете сухата мая върху него, добавете и щипка захар. Разбъркайте и оставете за няколко минути, за да се активира маята.

В дълбока купа сипете брашното, добавете щипка сол и оформете кладенче. Добавете патешката мас, яйцето и млякото с маята. Омесете добре до получаването на еластично тесто.

В друга купа намачкайте сиренето и добавете яйцето, и щипка сол. Разбъркайте.

Откъснете една част от тестото и го разточете с помощта на точилка. С помощта на чаша изрежете кръгчета. По средата на всяко кръгче сложете от плънката и прихлупете. С помощта на вилица притиснете краищата на сиренката. Подредете сиренките в тава и намажете краищата им с мазнина. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 20 минути.

Почистете камбите от семките, като натиснете с пръст дръжката навътре. Подредете камбите в тавичка с отвора нагоре. Поръсете ги с по малко сол, захар, оцет и олио. Печете 30-40 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса. Готовите камби можете да консумирате директно или да наредите в буркан и да ги съхранявате в хладилник.

Поднесете пухкавите сиренки с печени мариновани камби. Камбите са чудесна гарнитура и към ястия с месо.

Прочетете още:

Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти