- За сиренките:
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1 пакетче суха мая
- 70 мл патешка мас
- 1 яйце
- 1 кг брашно
- щипка сол
- щипка захар
- 150 г сирене
- 1 яйце
- За камбите:
- 4 камби
- 1 с.л. олио
- 1 с.л. оцет
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
За бързите сиренки затоплете млякото. Поръсете сухата мая върху него, добавете и щипка захар. Разбъркайте и оставете за няколко минути, за да се активира маята.
В дълбока купа сипете брашното, добавете щипка сол и оформете кладенче. Добавете патешката мас, яйцето и млякото с маята. Омесете добре до получаването на еластично тесто.
В друга купа намачкайте сиренето и добавете яйцето, и щипка сол. Разбъркайте.
Откъснете една част от тестото и го разточете с помощта на точилка. С помощта на чаша изрежете кръгчета. По средата на всяко кръгче сложете от плънката и прихлупете. С помощта на вилица притиснете краищата на сиренката. Подредете сиренките в тава и намажете краищата им с мазнина. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 20 минути.
Почистете камбите от семките, като натиснете с пръст дръжката навътре. Подредете камбите в тавичка с отвора нагоре. Поръсете ги с по малко сол, захар, оцет и олио. Печете 30-40 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса. Готовите камби можете да консумирате директно или да наредите в буркан и да ги съхранявате в хладилник.
Поднесете пухкавите сиренки с печени мариновани камби. Камбите са чудесна гарнитура и към ястия с месо.
Прочетете още:
Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути